Obiady

WPŁATY ZA OBIADY

ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY

 

listopad   2020 r.

Ilość dni: 20

   20          x         5,00 zł      =      100,00 zł

ilość dni        x           stawka       =       razem

 

Wpłaty dokonuje się przelewem na indywidualne konto dziecka.

Termin wpłaty do 25 października

(Przelew musi się znajdować w tym dniu na koncie szkoły)

W TYTULE WPŁATY MUSZĄ ZNALEŹĆ SIĘ NASTĘPUJĄCE INFORMACJE:

IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASA,

MIESIĄC ZA KTÓRY DOKONYWANA JEST WPŁATA

 

Jadłospis 12.10.2020 – 16.10.2020 (pdf)

Jadłospis 19.10.2020 – 23.10.2020 (pdf)

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut )  i produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy tj. migdały ,orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy), orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie lub orzechy i produkty pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, zioła prowansalskie, kminek.

Zgodnie  z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Szkoła Podstawowa nr 16 im. Marii Konopnickiej w Bytomiu, ul. Rataja 3