Prowadzenie świetlicy Amaro Strychos w SP 16

Realizacja zadania sfinansowana ze środków dotacji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w ramach „Programu integracji społecznej i obywatelskiej Romów w Polsce na lata 2021-2030”

Termomodernizacja budynku SP 16

PROGRAMY RZĄDOWE:
Obiady

 

Jadłospis 27.05.2024 – 31.05.2024 (jpg)

Jadłospis 03.06.2024 – 07.06.2024 (jpg)

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut )  i produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy tj. migdały ,orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy), orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie lub orzechy i produkty pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, zioła prowansalskie, kminek.

Zgodnie  z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

   

Szkoła Podstawowa nr 16 im. Marii Konopnickiej w Bytomiu, ul. Rataja 3
Skip to content